Please assign a menu to the primary menu location under menu

BlogKonfirmationsgaver 2019

Hvor stor gave til konfirmation/nonfirmation?

konfirmation-bibel-gave

Hvert år opstår spørgsmålet omkring, hvor stor en gave man giver til konfirmation/nonfirmation? Hvor mange penge giver man, hvis det er pengegaver konfirmanden ønsker sig? Og det hurtige svar er: Det kommer an på…

Det handler selvfølgelig om hvilket forhold du har til konfirmanden, og hvor tæt på du er. Kort sagt, jo tættere man er, jo mere giver man typisk for. Forældre giver mest, bedsteforældre næstmest, og sådan videre derfra.

Der er lavet forskellige undersøgelser af, hvor dyre gaver man giver til konfirmationer, og de kan nemlig give noget af svaret på spørgsmålet.

Gavebeløb til konfirmation/nonfirmation

Ifølge denne undersøgelse af TV2 i 2017 (link – åbner i nyt vindue) er der ret stor forskel på, hvilke beløb man giver. Vi kan bruge et gennemsnit, men det fortæller ikke DIG, hvad der er det helt rigtige i forhold til den konfirmand, som du skal finde gave til.

Forældre gave til konfirmation

Når forældrene giver en gave til konfirmanden, så er det gennemsnitlige beløb der gives gave for 5.910 kroner. Det fortæller selvfølgelig ikke hvad der så er det rigtige at give gave for, da man jo kan lave en konfirmation/nonfirmation på mange måder.

Bedsteforældre konfirmationsgave

Bedsteforældrene giver sædvanligvis store gaver til konfirmationen/nonfirmationen, og ligger tæt på forældrene. I følge undersøgelsen fra TV2, så gav de konfirmationsgaver for et gennemsnitligt beløb på 5.700 kroner.

Familiemedlemmer

Når man bevæger sig lidt længere væk fra konfirmanden, så er det også helt normalt, at konfirmationsgaverne bliver væsentlig mindre. Tanter, onkler, fætre, kusiner og så videre giver i gennemsnit for 910 kroner.

Det er et meget groft gennemsnit, for selvom man er eksempelvis onkel til konfirmanden, så kan man jo være både tættere på og længere væk end andre. Så det er igen forholdet der afgør, hvor stor gave til konfirmationen man medbringer.

Venner af familien

Når vi taler om venner af familien, bevæger vi os i relationen også længst væk fra konfirmanden, og det afspejler sig også i størrelsen på konfirmationsgaverne. Venner og bekendte giver for væsentlig mindre, og med et gennemsnit på 490 kroner, så er det noget under familiemedlemmerne – naturligvis.

Er det vigtigt med en stor gave?

Selvfølgelig er det ikke det. Og det skal aldrig blive en konkurrence om, hvem der får flest penge i gave, eller får de største og vildeste ting. Det handler om hvilken relation du har til konfirmanden, og hvad der vil gøre ham eller hende glad. Selv små ting kan gøre en verden til forskel.

Er du i tvivl om, hvad du kan give, som ikke bare er kedelige pengegaver, og som måske kan skille sig lidt, så kan du finde artikler med gaveideer til konfirmation her. Og har du nogle spændende ideer, som andre kunne få gavn af, må du MEGET gerne dele dem med os i en kommentar herunder!

 

 

 

 

Leave a Comment