Hvornår Er Fars Dag?

Maria Lindsey Multimedia Creator, Pexels

Fars dag er en hyldest til den første og evige mand i mange kvinders liv, nemlig deres far. Ham der for de fleste altid har været garant for tørre jokes, praktiske evner, hjælpsomhed og kærlighed. 

Hvornår er fars dag? Fars dag er altid d. 5 juni i Danmark. I Danmark har vi fejret fars dag i rigtig mange års, faktisk helt siden 1935. Vi var dog ikke de første i skandinavien til at fejre dagen, det var derimod vores svenske naboer, der allerede fejrede det i 1931. Fars dag stammer oprindeligt fra USA, ligesom så mange andre højtider. 

Selvom fars dag er gammel, så er mors dag endnu ældre. Faktisk er mors dag hele 40 år ældre, og det er faktisk også mors dag, der er skyld i at fars dag eksisterer. Amerikanske Sonora Smart Dood mente, at det på ingen måde var fair, at det kun var mor, der skulle have en helligdag. 

Sonora Smart Dood blev selv opfostret af en alenefar, da hendes mor døde i barselssengen. Hendes far gjorde efter sigende et fremragende arbejde som far for de fem søskende, hvilket hun naturligvis mente skulle hædres på lige fod med mødrene. 

Glæde fars dag til alle de fantastiske fædre, der gør en forskel hver dag.


GUIDE: Gaveidéer til ham

d. 06. January 2022 • Mænd

GUIDE: Gaveidéer til ham

Gode idéer til oplevelsesgaver

d. 11. March 2021 • Mænd

Gode idéer til oplevelsesgaver

Studentergave til drenge

d. 01. March 2021 • Mænd

Studentergave til drenge

Fars dags gave

d. 13. November 2020 • Mænd

Fars dags gave

Gaveideer til single mand - 3 tips

d. 27. October 2020 • Mænd

Gaveideer til single mand - 3 tips